söndag 8 augusti 2010

Världens bästa farfar!

I sommar har farfar varit hos i två veckor i följd. Det har varit jättemysigt. Fast det klart, mamma har satt fart på farfar och pappa. Först så köpte vi en brevlåda som skulle sättas på plats. När det var klart skulle huset målas om. De fick börja med att tvätta huset. Tyvärr fick det inte plats i tvättmaskinen så det fick bli handtvätt. Farfar och pappa slet i en vecka med tvättning maskering och målning. Mamma och jag övervakade arbetet. Tur var det för det blev bra. Helt min förtjänst skulle jag vilja säga. När det var klart så skulle vi bygga en motorikbana till mig och Alvina. Nu fick pappa och farfar betjäna färg. Nu skulle det rensas upp grävas ner stenar och köras ut jord och sedan så gräs. Alvina har provat den men mamma säger att jag är för liten ännu. Ts... Jag ska smyga upp och prova när de inte ser efter mig ordentligt. Väl klart med det så var det dags att lägga sten runt garaget. Först åkte pappa och farfar på att plocka bort den gamla sjöstenen som låg där. Här gjorde farfar det mesta slitet. Oliver hjälpte med till. Jag har en duktig storebror! När stenen var borta så fick farfar och pappa skrapa bort sten lägga på grus och en konstig vit filt. Jag tror det är för att stenen inte ska frysa på vintern. Visst är vi omtänksamma. Sedan la vi dit alla de nya stenarna. När vi var klara hade vi en och en halv sten över. Det var bra räknat. Det blev jättefint med!

Tack farfar för att du har hjälpt oss så mycket i sommar! Du är bäst! Vi saknar dig redan...

Kramizar Arbetsledare Zachris!Brevlådan snart på plats. Jag håller koll så att de gör rätt.


Pappa tvättar plåten och farfar sprutar vatten eller har de vattenkrig?


Målning av vindskivorna. Flyger pappa för han är jättehögt upp! Farfar vaktar stegen.


Vilken skillnad!


Motorikbana under konstruktion.


Första plattorna på plats.


Farfar sliter!


Alvina och Pappa spanar in linjerna. Det ser bra ut! Alvina tycker det är bättre med plattor för nu är det enkelt att plocka smultron.


Plattsättning i full gång!


Ser bra ut.


Sjöstenen flyttad så nu ligger den runt förrådet istället.

3 kommentarer:

 1. Så duktiga ni alla har varit.Ni är välkomna hit och fortsätta. Kram Morfar & kirsten

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev.... ni är duktiga ni! Eller grabbarna i alla fall. Antar att du, Ditte, har skött allt annat! Så du är också duktig!

  SvaraRadera
 3. Ser himla tjusigt ut hörrdududu!

  Men som fd aktiv inom gebitet så stör jag mig lite på att du använder ordet "plattor" när det mer ser ut som tumlad Ölandssten! *morr*

  SvaraRadera