tisdag 31 mars 2009

Dag 1 Ö-Tur söder ut

På dagens Ö-tur skulle vi utforska de södra delarna av Bonaire. Första stopp på våra Ö-tur var vid en strand som låg i närheten av Flamingo International Airport som låg i utkanten av huvudstaden Kralendijk. Oliver hade glömt smörja öronen med solskydd första dagen så han brände sig. Vi fick inhandla en mössa. Visst blev han snygg?

Resan rullade vidare i Bettan med Oliver och Ditte på flaket.

Vi stannade vid Fort Orange och tittade på husen som slavarna bodde i från 1600-talet fram till 1862 då slaveriet avskaffades, riktigt lyxigt med havsutsikt och allt! ;)

Alvina hade redan tröttnat på bilkörningen och tog en liten powernap!

Utmed kusten fick vi se konstverk som hade gjorts allt möjligt som drev i land från havet.

Vi hittade ett ställe utmed sydkusten där vågorna bröts läckert över korallrevet så att vattnet sprutade högt upp i luften säkert mer än 10 meter upp som en gnejser.

Oliver kom lite nära och fick en kalldusch! Njae, kanske man ska säga varmdush i det 26 gradiga vattnet. :)

Resan bar vidare till Lac Bay, Vindsurfarnas paradis, där stannade vi och åt lunch. Oliver hade järnkoll på menyn, eller?

Efter lunchen så passade vi på att päsa lite på stranden med lite solande och badande. Alvina älskade att vara i vattnet och trodde hon kunde simma som en fisk. Alvina kom snabbt fram till att saltvatten inte smakar något vidare.

Sand däremot var riktigt mumsigt, det knastrar ju så gott mellan tänderna! :)

När vi hade badad klart så åkte vi hemmåt igen för att ta lite siesta. På kvällen så plockade vi upp Maria som hade jobbat sedan så gick vi ut och åt på en restaurang på kvällen. Mums!

Fortsättning följer…

1 kommentar: